3° Voorjaarsrally Antwerpen- Neeltje Jans – Antwerpen 27 april 2014

06u00 begin van een voor een organisator toch wel zenuwslopende dag.

Koelboxen, ijsblokjes, champagne, frisdranken, party tafels, parasols….., al deze attributen om de deelnemers een onvergetelijke dag aan te bieden werden in de trailer geladen.

07u00 Afhalen bij bakker Dellafaille van de door hem aangeboden lekkere sandwiches en koffiekoeken.

08u00 Samenkomst bij Intertek, waar Philippe, Roger en Josiane reeds stonden te wachten, om alles in gereedheid te brengen om de gasten te ontvangen. Josiane en Rita trokken gelijk naar de keuken om 150 sandwiches te smeren en te beleggen.

09u00 De eerste deelnemers arriveerden en waren maar wat blij toen een beetje later Dominique en Melissa ook aankwamen zodat ze konden genieten van een lekkere tas koffie aangeboden door Corbello gourmet store.

Ondertussen had Philippe plaats genomen aan de inschrijvingstafel om aan 60 deelnemende wagens een starttijd toe te kennen beginnende vanaf 11u00.     Ondertussen liep de ontvangstzaal bij Intertek, prachtig gelegen met zicht op de Schelde en op de Kruisschans- en Van Cauwelaertsluis, stilletjes aan vol. Voor een leek die hier de eerste keer komt is het panorama op zich reeds een bijblijvende belevenis. De sandwiches en koffiekoeken verdwenen ondertussen als sneeuw voor de zon, en de ambiance werd er steeds beter op. Temeer daar de zon de wolken stilletjes aan verdreef.

Vanaf 11u00 kweet Roger zich weer als een doorwinterde startmeester en liet de deelnemers om de minuut vertrekken voor een tocht van 235 km die hen zou voeren langs pittoreske wegen en baantjes in Zuid-Beveland en Schouwen-Duivenland, evenals een passage over de 6 km lange Zeelandbrug vanwaar het verder zou gaan richting Neeltje Jans met op het verste punt een toertje over de pier aan de stormvloedkering voor een uniek uitzicht over dit gigantisch kunstwerk.

11u20, een gele Ferrari schoot uit de startblokken en stoof met huilende motor tegen een rotvaart over de Scheldelaan richting Berendrecht- en Zandvlietsluis. Dit was voor ondergetekende het sein om ook te vertrekken wilde ik tijdig op de geheime controlepost zijn waar we een verrassing in petto hadden. Die Ferrari konden we toch niet inhalen dus namen wij wijselijk een kortere weg via de autobaan naar Eindewege waar we ons op het erf van een brave Zeeuwse boer installeerden om de deelnemers niet alleen op een controle stempel maar ook op een heerlijk glas champagne te vergasten. Gelukkig waren onze Voorzitter Karel en echtgenote Els ons gevolgd om een handje toe te steken, want alles was juist in gereedheid en de eerste fles ontkurkt toen we de gele Ferrari reeds op de dijk zagen aankomen!

De weergoden waren die dag echt met ons. Stralende zon, lachende deelnemers, prachtige vergezichten en lekkere champagne…. kortom iedereen blijgezind. Na dit plezante intermezzo werd de tocht verder gezet richting Schouwen-Duivenland voor een tussenstop nabij Ouwerkerk, gekend van het watersnoodmuseum gewijd aan de overstromingsramp van 1953. Een uitgebreid bezoek aldaar is voor geïnteresseerden zeker een aanrader.

Bij Brasserie De Vierbannen, in 2012 volledig vernieuwd, werden de deelnemers verwelkomd met een lekkere appeltaart en dito koffie en genoten zij ook van het prachtige uitzicht, rechts over de Oosterschelde en links over het Ouwerkerkse krekengebied.

Tijd nu om de terugweg aan te vatten met passages langs het ringdorp Noordgouwe ( gekenmerkt door een centrale kerk omringt door een slotgracht). Burghsluis, Neeltje Jans, Kamperland, Wilhelminadorp, Kattendijke, Wemeldingen, Oostdijk, Krabbendijke.

Hier werd aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om voor een alternatieve terugweg via de autobaan te kiezen. De Diehards reden natuurlijk door langs de golf van Reimerswael om daarna de Scheldelaan te volgen tot in Antwerpen en het eindpunt aan de Ark aan het Straatsburgdok waar vanaf 18u00 na een deugddoend glas champagne een uitgebreid buffet op de deelnemers stond te wachten.

De vragenwedstrijd verbonden aan deze rally werd uiteindelijk gewonnen door de heer Hans Smitz uit Brecht. Hij had alle wedstrijdvragen zoals tien anderen juist beantwoord en gevonden, maar benaderde via de schiftingsvraag het dichtst het werkelijke gewicht van onze Voorzitter Karel, namelijk 88,5kg.   De gelukkige winnaar mocht dan ook een waardebon van 400 euro geschonken door Juwelenhuis Ruys mee huiswaarts nemen.

Ter afsluiting was er nog een tombola met prachtige prijzen geschonken door onze sponsors die het ons mogelijk maakt, om de totale opbrengst van deze dag namelijk 6865 euro te schenken aan het Olivia Hendrickx research fonds.

Wij hopen dat alle deelnemers genoten hebben van deze rally en wij hopen hen allen terug te zien op de vierde editie waarvoor ze nu reeds in hun Iphone, Ipad of agenda een plaatsje kunnen voorzien op zondag 26 april 2015. De nodige informatie over deze 4° voorjaarsrally wordt tijdig kenbaar gemaakt.