Bezoek metropolis met kinderen van Clara Fey

Zaterdag 15 maart 2014 – Rotary Antwerpen-Voorkempen goes Metropolis

Afgelopen zaterdag spraken we rond 13u30 met enkele vrijwilligers af aan de deuren van Clara Fey om met een 25-tal kinderen en begeleiders naar de film te gaan. Bij Clara Fey gaat het zoals in ieder Vlaams gezin: de heren netjes op tijd aan de deur, met het bericht dat we nog even moeten wachten op de meisjes die nog aan hun outfit aan het werken waren. Wanneer zij allen stralend tevoorschijn kwamen konden de kinderen onder de aanwezige auto’s verdeeld worden en de korte trip naar Merksem aangevat.

Eenmaal allen ongeschonden in de inkomhal van Metropolis werden er groepjes gevormd naar gelang de gekozen film. Zo had ik het genoegen “Het regent gehaktballen 2” te mogen bekijken: gelukkig bleek het een animatiefilm te zijn. Na een 20-tal minuten besloot ik toch om mijn tijd zo nuttig mogelijk te gebruiken en gingen de rolluiken toe, om de ogen pas terug te openen bij de pauze. Hierna kon ik me uitgerust weer nuttig maken met het aanslepen van popcorn, ze hebben bij Clara Fey immers gezonde eetlust. Na de pauze bleef ik beleefdheidshalve wel wakker en het verhaal liep goed af.

Vervolgens ging ik met mijn groepje op zoek naar het café, waar mogelijk reeds andere kinderen/leden zouden verzameld hebben want niet elke film duurt even lang natuurlijk. Gregory smste me dat ze in de “red hot garage” zaten: dat klonk alvast veelbelovend… Vermoedelijk droomde hij ook nog verder na een dutje in de cinema want de “red hot garage” bleek na wat heen en weer geloop gewoon “Studio Hollywood” te zijn (wat gezien de context ook wel wat gepaster is natuurlijk). Pannenkoeken, dame blanches, chocomelk, cola en fanta’s werden besteld en in een mum van tijd verorberd. Vervolgens werden de hopelijk voldane kinderen en hun begeleiders rond 18u weer netjes bij Clara Fey afgezet.

Uw verslaggever ter plaatse, Filip VG

°°°°°°°°°°°°°°°

Zaterdag 15 maart was het weer lichtjes betrokken en fris, ideaal voor een filmnamiddag met de kinderen van Clara Fey.

8 auto’s werden stipt om 13u30 voorgereden bij de hoofdingang van Kristus-Koning in St Job, waar Magda Hoofmans ons opwachtte met 25 kinderen en 7 begeleiders. We hadden net genoeg plaatsen om het hele enthousiaste gezelschap naar Kinepolis te voeren.

Speciaal voor Rotary werden er twee schilderijtjes met dankbetuigingen overhandigd, gemaakt door de kinderen.

De kinderen waren in een uitgelaten stemming en keken uit naar een leuke namiddag buiten hun gewone dagdagelijkse omgeving.Bij Kinepolis werd de groep opgedeeld volgens hun filmvoorkeur en verdeelden we ons met de begeleiders over de verschillende zalen. De grootste groep koos voor « Frozen » , een heerlijke Walt Disney-vertoning in toverachtige sfeer. De films : K3, De Gehaktballen en Lego hadden ook succes.

Nadien doken we met zen allen zoals gebruikelijk in het Hollywoodcafé voor pannenkoeken en vooral veel ijs met slagroom (zie foto in bijlage). Voor sommigen was dit nog beter dan de film.

Rond 18 u waren we veilig voltallig en zonder ongelukken terug in St Job en werden we nog eens overladen met dankbetuigingen. Alle kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen en genoten duidelijk van deze feestelijke namiddag. Ook de begeleiders van Clara Fey vonden dit een aangename afwisseling en waren ons dankbaar.

Dank aan Magda Hoofmans, onze contactpersoon bij Clara Fey.

Dank aan Yuki, Alix, Renhilde, André, Dirk, Gregory, Filip voor een mooie effectieve sociale actie in onze onmiddellijke omgeving voor een doelgroep die het echt waard is en het duidelijk ook waardeert.

Ludo D

Kirstus-konging metropolis