Verslag dag 1 C2S³

Dag 1: Schilde – Fayt-lez-Manage

 

Beste lezer, sympathisant, sponsor…

U gelooft het nooit, maar onze Rotary vrienden uit Best beweren dat ze mijn dagelijkse verslagjes zowaar lezen! Bij deze: gegroet Nederlandse vrienden. En meteen ook dank voor de donatiecheque van gisteren, net zoals ik alle lezers-sponsors via deze weg alvast wil bedanken voor de steun van de afgelopen weken. Het totale sponsorbedrag bedraagt ondertussen al meer dan 12.000 euro. Ons doel, het aanbieden van een vakantieweek met medische omkadering aan kinderen die dialyse moeten krijgen, bedraagt 16.000 euro. Dus als U nog niet sponsorde of al wel, maar net uw zwarte kous terugvond: drukken op die blauwe knop! Het kan en mag nog…

Dag 1 zit er intussen op en dat was meteen een degelijke klepper: aangekondigd als 125 km lang en 625 hoogtemeters, maar met enkele omleidingen erbij en een kort ritje naar de start toch een stuk boven de 130 km uitgekomen en 5u50 in het fietszadel doorgebracht. U begrijpt dat ik uitkijk naar een comfortabele stoel vanavond.

Prima fietsweer en dat konden de mensen die ons bij de start kwamen uitzwaaien ondervinden. Het was lekker toeven op het pleintje naast de kerk in ’s Gravenwezel met een heerlijke kop koffie van Corbello en een koffiekoek van bakker Manus. Eén minpuntje: Edwig Van Hooydonck was ziek en had blijkbaar geen “Pot Belge” meer in zijn nachtkastje liggen, maar zijn rol werd vlekkeloos overgenomen door onze charmante Rotary-Gouverneur. Na wat gezellig keuvelen en de nodige foto’s voor de pers vertrokken we met een kleine vertraging voor de 1e 50 km. We werden begeleid door een 3-tal fietsvrienden uit de fietsclub van Roger: “Blijf jong Schilde”. Naast een sympathieke babbel bewezen ze ook meteen hun nut. De omleiding rond Lier kenden ze als hun broekzak en toen Dirk zijn zadel en stuur op een kasseistrook naar peuterhoogte daalden, bleek dat één van hen de juiste sleutels bij had om alles weer vast te zetten.

Na de 1e stop in Lennik moesten we 35 km op heuvelachtig parcours langs de Vlaamse rand rond Brussel afleggen. We passeerden hierbij het supporterscafé van de “kannibaal van Schepdaal” Remco Evenepoel. Het sein voor mij om even te versnellen, maar jammer genoeg niemand die ervan opkeek: ze zijn daar duidelijk beter gewoon…

Voor de langere middagpauze hadden André en Gregory, die Philippe Muller de eerste dagen vervangt in de volgwagen, een prachtige plek gevonden. In Pepingen, voor het kasteel van meneer de Burggraaf. Die had, na blijkbaar een voorgeschiedenis als CFO bij de familie Ackermans, goed geboerd bij de beursgang. Volgens Gregory zeer sympathieke mensen en ze wonen echt prachtig.

Na de pistolets en appelsientjes reden we door tot aan het hellend vlak van Ronquières. André en Gregory zouden ons opwachten aan de obelisk/toren aldaar. Dat bleek toch iets gecompliceerder dan verwacht: bij zo’n hellend vlak heb je dus niet alleen rechts en links, maar ook onder en boven. Te veel opties en het resultaat kan U al raden: zij stonden links beneden te wachten, terwijl wij tot rechts boven gefietst waren…

Nadat we elkaar gevonden hadden, moesten we nog even verder rijden tot aan het hotel. Mooi langs het kanaal, ware het niet dat de jaagpaden hier niet echt onderhouden worden: een ware aanslag op je zitvlak. Dirk ging er even onschuldig bij liggen: buiten een blauwe plek en lichte schade aan z’n derailleur niks erg, schade die inmiddels door een lokale fietsenmaker werd verholpen. We noteerden vandaag geen lekke banden.

Fayt-lez-Manage is niet meteen een metropool maar ons hotel is netjes en gerieflijk. De dag afsluiten deden we in restaurant “Le petit Cellier”, uitgebaat door vrienden van Anne en Philippe Muller die speciaal voor het diner vanuit Antwerpen waren afgezakt. Het menu wil ik jullie niet onthouden: Les coquilles sint jacques poêlées, lentilles et chipes de Parmesan waarna homard grillé met een succulente beurre Sancerre om af te sluiten met een verrassend frisse vacherin exotique. Een doordeweekse maaltijd, zeg maar… eenvoudige mensen, die rotariërs.  Als het zo verder gaat, wordt het nog moeilijk om overtollige kilo’s weg te fietsen.

Calorieën verbruiken doen we morgen op weg naar Etréaupont, een kortere etappe over 92 km met 730 hoogtemeters. Volgens de ons door gemailde reliëfkaart zouden de eerste 10 km vooral bergaf gaan: joepie! Maar dat verneemt U morgen wel weer.

Intussen doen we de snaveltjes dicht en oogjes toe… tot morgen!

Print Friendly, PDF & Email

1 gedachte over “Verslag dag 1 C2S³

  1. Lieve fietsvrienden van Rc Antwerpen Voorkempen. Zoals in de aankondiging van uw verslag te lezen was heeft u trouwe lezers bij Rc Best Oirschot. Ik vind het prachtig om het verslag te lezen en wens u allen nog geweldige fietsdagen toe. Ik zie met genoegen de rest van de verslagen tegemoet
    Dikke kus van Els en Gerhard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.