Verslag dag 2 C2S³

Dag 2: Fayt-lez-Manage – Etréaupont

 

Zo, alweer een dag dichter bij ons einddoel… Jullie hebben ondertussen allen bij het ontbijt in de weekendkrant (GVA) het relaas van ons vertrek kunnen nalezen?

We zijn vandaag zo’n 100 km verder richting Lyon gefietst en gearriveerd in Etréaupont. Het moet gezegd: langs prachtig glooiend parcours, rustige banen en in prima fietsweer (15-20°, niet teveel wind). Voor een fietsliefhebber het walhalla !

Na een goede nachtrust en dito ontbijt zaten we om 9u15 weer op de fiets. Door omstandigheden neemt André vandaag alleen de honneurs waar in de volgwagen, maar hij heeft ondertussen voldoende métier om dit vlekkeloos tot een goed einde te brengen… als we hem kunnen vinden weliswaar: de eerste korte stop was gepland na 30 km op Frans gebied aan een kruising van de D159 en de D28. Blijkt dat die snode Fransen deze banen 3 keer doen kruisen op een 5-tal km! Het heeft ons een 4-tal telefoontjes, een 10-tal km extra parcours en een zeer plastische omschrijving van de omgeving gekost om elkaar terug te vinden. Voor de sponsors, die per gereden km sponsorden…

Verder verliep onze tocht vlekkeloos: zoals gezegd geen km plat maar continu op en neer. Het ritme varieerde dan ook constant van 12 tot 50 km/uur. Na 70 km middagpauze, waar André het beste van zichzelf gaf: show cooking met pistolets en beleg in het Antwerps. Genieten… alleen daarvoor al zou een mens zadelzweer trotseren (wat gelukkig nog niet het geval is).

Een rit zonder veel bijzonderheden geeft me de kans om een deel van het team van dit jaar voor te stellen: laat ik beginnen met het duo Chris en Ady, beiden reeds voor de derde maal van de partij.

Chris is waarschijnlijk de sterkste fietser van het lot: sinds hij zijn racefiets aankocht voor onze eerste tocht naar Kopenhagen is hij er haast niet meer van af te krijgen. Waasmunster, Compostela, Afrika: overal kan je hem tegenkomen op zijn stalen (of carbon?) ros. Hij stippelt onze routes uit, vertrouwt blind op zij Mio (fiets GPS, nvdr.), rijdt steevast op kop, waakt over de groep en regelt het ritme. Beresterk en altijd rustig, vriendelijk en goed voorbereid. Chris wordt alleen zenuwachtig als je aan zijn minutieuze planning sleutelt: hij houdt er niet van als we te laat van start gaan !

En zijn vrouwtje Ady: tja, dat is de echte sportvrouw van Antwerpen-Voorkempen. One of the boys… moet ze bergop even op de tanden bijten, dan schakelt ze bergaf een tandje hoger om haar vertrouwde plek in het wiel van Chris weer in te nemen. Ze zorgt voor de vrouwelijke noot, is immer enthousiast en maakt dat we ons toch een beetje als gentlemen proberen te gedragen.

Hier in Etréaupont zijn we aanbeland in “Le clos du montvinage”: een charmant hotel, waar de sterre al enkele 10-tallen jaren bleef stille staan. Je stapt meteen quasi 30 à 40 jaar terug in de tijd. De gastvrouw heeft een aanstekelijke lach en verplaatst zich tussen de receptie en de bar in een rolstoel. Waarna er zich in de bar een klein mirakel voordoet, want dan staat ze gewoon recht: Lourdes kan volgens mij niet ver meer weg zijn…

Wat Philippe Muller bij het checken van de reservatie vernam, blijkt te kloppen. Een team van semi-professionele Franse koersdames verblijft ook in het hotel in afwachting van de GP de Fourmies morgen, hier in de buurt. Noblesse oblige, zij liggen op het 2e verdiep en wij op het 1e… Eén van de dames lag bij onze aankomst al op de massagetafel, die in de ontbijtzaal was opgezet: dat deed alvast het beste vermoeden (en bevestigd door connaisseurs Patrick en André)! We kijken dus heimelijk een beetje uit naar het gezamenlijke diner seffens. Het menu zou door dit damesteam gekozen zijn: ik gok op pasta en kip.

Semiprofs: laten we wel wezen, dat zou moeten volstaan om in één oogwenk een echte toprenner te kunnen onderscheiden. Ik ga er dan ook vanuit dat enkelen van hen me tips zullen komen vragen over hoe de wedstrijd van morgen in een beslissende plooi te leggen.

Over morgen gesproken: voor ons een pièce de résistance op het menu van ongeveer 150 km, dus voldoende rust nemen en vroeg op zal de boodschap zijn.

Tot morgen!

Print Friendly, PDF & Email
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.