Verslag dag 8 C2S³

Dag 8: Clessé – Lyon

Dag beste lezers,

U heeft het aan de hand van de foto’s al wel door: we hebben ons einddoel gehaald !

Onder een stralende zon zijn we Lyon binnengereden, waar we op de place Bellecour werden begroet door onze Rotaryvrienden.

Over de laatste rit kan ik kort zijn, die was probleemloos. Enige vaststelling: onze Chris heeft echt schrik van Sabine Delva. Zoals reeds in het vorige verslag vermeld, werden we door de organisatoren (waarbij Sabine dus) van het weekend in het Centrum van Lyon verwacht om 13u. Hiervoor moesten we nog 95 km afleggen en het centrum van Mâcon en Lyon al fietsend doorkruisen. We hadden afgesproken om om 7u30 in Clessé op de fiets te springen. Ontbijt om 7u, wat de verantwoordelijke ontbijtdame noopte tot wat vroeger opstaan en haar zaaltje speciaal voor ons open te doen. De keuzes van beleg waren wat minder uitgebreid en vermelde dame bleek een beetje aan een ochtendhumeur te lijden.

Klokslag 7u30 zaten we op de fiets en Chris zette er meteen fors het tempo in. Na één uur waren we al voorbij Mâcon (veel fietspaden en geen drukke ochtendspits) en 24 km verder. Om 11 uur hadden we al 75 km achter de rug en een 1e stop genoten. Geen lekke banden en iedereen in goede vorm, ook ik voelde me opvallend fris. Na een laatste lunchstop door Philippe en André, arriveerden we ruim op tijd in Lyon, waar we nog een kort terrasje konden genieten.

Op de place Bellecour wachtte dan onze beloning: applaus, veel schouderklopjes en kussen, een medaille en een fles wijn en een eerste Champagneglas. Merci aan familie en vrienden voor het warme ontvangst.

Even een kort overzicht van de trip: 882 km afgelegd, ongeveer 38u30 fietsen aan gemiddeld 23 km/uur, 6500 hoogtemeters overwonnen en 18000 Kcal verbruikt. 1 kleine val (Dirk) en 2 lekke banden (Patrick en Chris), geen serieuze blessures behoudens de klassieke kleine pijntjes hier en daar. Op 882 x 7 km = 6174 km is dat niks. Toch was het reliëf uitdagend, fantastisch weer en rustige wegen hielpen ons ongetwijfeld. Dank aan Chris voor een prachtig parcours en ook aan zijne Mio, die duidelijk minder kuren vertoonde dan op voorgaande trips. Dank aan alle sponsors: ondertussen bedraagt jullie totale bijdrage al meer dan 14000 euro! OVNP is ons en jullie erg dankbaar. Dank aan mijn collega-fietsers voor hun goede conditie, wilskracht en humeur: we vormden een erg homogene groep. Dank aan de organisatoren van het weekend in Lyon: het was een fantastische afsluiter van een lange week, die we niet spoedig zullen vergeten. Het verslag van het weekend zelf laat ik aan een andere schrijver over, de eelt op mijn vingers wordt dik en U bent me ongetwijfeld beu. Daarom:

Groetjes en dank van het hele fietsteam en tot over een jaar of 2, wanneer we het Westen al fietsend gaan verkennen !

 

Print Friendly, PDF & Email