2012 editie

1° Voorjaarsrally d.d. 1 mei 2012.

Dinsdagmiddag 12u00 The Paddocks  – Wijnegem :

Philippe aan de inschrijvingstafel, Dominique en Melissa aan hun professionele koffiestand, en Jan en Els en de ganse equipe van de Paddocks staan klaar wanneer de eerste deelnemers aan deze 1° rally der Voorkempen arriveren.

Een mooiere locatie, zeker met de link naar oldtimers en dito accessoires, kun je niet wensen.

Prachtig weer, lachende gezichten, lekkere koffie, sandwiches en gebak en voor de liefhebbers zelfs een glaasje bubbels, kortom dit eerste uur kon al niet meer stuk.

Vanaf 13u00 kweet Roger zich als een echte startmeester om de deelnemers om de minuut en met de nodige uitleg voor de leken, stipt te laten vertrekken voor een tocht van +/- 150 km doorheen de prachtige Voor- en Noorderkempen..  Het gevarieerd deelnemersveld van een 45tal wagens gaande van prachtige Oldtimer Rolls Royces, over ecologische hybridewagens tot super snelle Porsches trok de aandacht van menig voorbijganger.  Ondertussen haastte Philippe zich naar de ecologische hoeve van boer Wilmsen  aan de Groesaard in Poederlee voor het opzetten van een niet aangekondigde controlepost.  Buiten een controle stempel werden de deelnemers daar vergast op een lekker glaasje Pascal Delette.  Samen met het mooie weer werd dit intermezzo door iedereen ten zeerste gesmaakt.

De volgende opdracht was het vinden van de molen in Weelde waar een tasje koffie met lekkere taart stond te wachten.  Mits het aanspreken van de nodige relatie had Roger ervoor gezorgd dat de molen die namiddag in volle werking was en zij dit dat wensten de nodige uitleg van de molenaars konden krijgen.

{image.index}/{image.total}

Het laatste deel van de rally maakte een ommetje via Baarle Hertog, een Belgische enclave gelegen op Nederlands grondgebied ten noorden van de Provincie Antwerpen.

Rond 17u30 arriveerden de eersten in Ter Vennen en om 19u00 waren alle equipes aangekomen en werden getrakteerd op een uitgebreid aperitief met aansluitend BBQ.
Uiteraard was iedereen benieuwd naar de winnaar van de foto vragenwedstrijd die onderweg diende ontdekt en opgelost te worden. De schiftingsvraag moest uiteindelijke de winnaar aanduiden.  Twee equipes haalden een 10 op 11, namelijk Filip van Grimberge met familie en Patrick Gorden & zoon, maar Filip was met 2kg 875gr. uiteindelijk de beste schatter van het totale gewicht ( 2kg 920gr) van de geschenkmand ons geschonken door Corbello Gourmet Store. Hij ontving dat ook uit handen van onze Voorzitter Jan de eerste prijs geschonken door Juwelier Ruys namelijk een prachtige set bestaande uit een dames en een heren horloge.  André Vandenbussche was met 2kg.600gr. de tweede beste schatter en mocht de geschenkmand met allerlei lekkers mee naar huis nemen.

De andere mooie prijzen ons geschonken door The Paddocks en Corbello werden verloot tijdens een tombola met een mooie opbrengst tot gevolg. De totale opbrengst van deze fundraising is ondergetekende ondertussen bekend, maar de eer tot bekendmaking laat ik aan onze Voorzitter tijdens één van de volgende vergaderingen.

Het wordt stilaan een boutade maar opnieuw hadden de afwezigen, op deze prachtige en ontspannende dag, groot ongelijk.

Marc.

Print Friendly, PDF & Email