2013 editie

2° Voorjaarsrally d.d. 21 april 2013.

54 equipes tekenden tussen 11u en 12u present in The Paddocks, welwillend ter beschikking gesteld door Jan en Els als startlocatie voor de 2° Voorjaarsrally georganiseerd door onze club.  De weergoden waren met ons, wat maakte dat iedereen blij gezind en goed geluimd was.  De sfeer zat er onmiddellijk goed in, Philippe aan de inschrijvingstafel, Dominique en Melissa druk in de weer met het aanbieden van hun toch wel lekkere koffie en de koffiekoeken en sandwiches ons aangeboden door bakker Michel Dellafaille werden blijkbaar door iedereen geapprecieerd.

In “no time” was het dan ook 12u00.  Tijd voor Roger om de rally van start te laten gaan.

Iedere equipe had een starttijd gekregen met het verzoek deze zo correct mogelijk op te volgen, wat maakte dat alle wagens om 13u00 op weg waren voor een tocht van in totaal 198 km door vervolgens de Antwerpse Noorderkempen met passages door St Leenaarts en Loenhout, aansluitend de Provincie Noord Brabant met doortochten door Wernhout, Zundert, Schijf, Nispen en Wouw.

Ondertussen waren Philippe, Rita en ondergetekende in sneltrein vaart via de autoweg naar de geheime controlepost nabij Oud Gastel gereden waar we ons op een rustige plek gelegen aan de Nieuwe Roosendaalsche Vliet opstelden om de deelnemers te vergasten op een heerlijk glas champagne.

 

Na dit blijkbaar welgekomen intermezzo liep de route verder door de Oude Prinslandse polders naar Dinteloord om vervolgens Willemstad te bereiken..  In deze oude vestingstad aan het Haringvliet was er een tussenstop met koffie en appeltaart voorzien in “Het Wapen van Willemstad”

Roger, Josiane en Pierre fungeerden als parkeerwachters op één van de parkings om sommige van die toch wel unieke  deelnemende oldtimers te bewaken!

{image.index}/{image.total}

Ondertussen was het tijd om het tweede gedeelte van de rally aan te vatten.  Bij het verlaten van Willemstad kregen de deelnemers een uniek uitzicht over de Volkeraksluizen om vervolgens via de Volkerakdam en de Oude Landsedijk richting Achthuizen en Langstraat te rijden: twee dijkdorpjes

typisch voor het eiland Goeree-Overflakkee in de provincie Zeeland.  Een passage door Oude Thonge bracht de deelnemers naar de Grevelingendam, met unieke uitzichten over rechts het Grevelingenmeer en links de Krammer.   Vervolgens ging het linksaf de Philipsdam op tot aan de Krammersluizen.  waar de moedigen de uitzichttoren konden beklimmen.

 

Via Sint Annaland ging het naar Poortvliet om vervolgens de Oesterdam te nemen die de Oosterschelde scheidt van het Markizaatsmeer. Met wederom prachtige vergezichten eigen aan Zeeland.

Nabij de golf van Reimerwaal en BASF kwam men terug op Belgisch grondgebied.  De passages aan de Zandvliet- en Berendrechtsluis waren voor sommige deelnemers niet evident want bij het omhoog staan van de twee bruggen moest men weet hebben van de mogelijkheid tot doortocht via één van de sluisdeuren.

 

Uiteindelijk is iedereen toch veilig en wel gearriveerd op de eindbestemming, namelijk De Ark aan het Straatburgdok in de oude Antwerpse haven, waar we werden vergast op een heerlijk wandelbuffet.

 

De schiftingsvraag leerde ons het bruto gewicht van onze Voorzitter Dominique kennen.  De equipe Eddy Leemans met zijn mama als copiloot waren met 76kg300gr het dichtste in de buurt en mochten hierdoor de eerste prijs , een prachtig heren- en dito dameshorloge geschonken door juwelier Ruys  in ontvangst nemen.  Als afsluiter en bijkomende fundraising was er nog een tombola met prachtige prijzen geschonken door onze sponsors.

 

Om 21u00 werd deze prachtige dag met een opbrengst voor onze sociale kas van bijna 6000 euro afgesloten en reed iedereen moe maar voldaan huiswaarts om te dromen van prachtige banen en dito vergezichten.

 

Marc.

 

Print Friendly, PDF & Email