Verslag Quiz-avond 7/2/2014

Schrijf als (mede-)organisator maar eens een verslag over uw eigen quiz, wetende dat ge nooit objectief kunt zijn en eigen lof stinkt… We proberen het toch maar eens.
De eerste quiz van Rotary Antwerpen-Voorkempen werd geboren naast het voetbalveld, waar mijn zoon Nicolas aan het spelen was. Ik ken Peter Willems al enkele jaren en hij is een man met een erg brede kennis, wat ik kon ondervinden toen ik zelf eens met hem aan een quiz meedeed op jawel, de voetbalclub.
In zijn slipstream kon ik fluitend mee op het podium gaan staan… Ondertussen wist ik ook dat hij zelf quizzen organiseerde ten voordele van de scoutsvereniging van zijn zoon, Alix had hieraan met verve deelgenomen vorig jaar en ze had niets dan lof over de amusementswaarde.

Awel Peter, wilde gij dat trukske nog eens voor mij en het goede doel overdoen? Geen probleem, was het antwoord. Vervolgens ging ik met mijn idee naar ons bestuur en er was zowaar vanuit verschillende hoeken enthousiasme voor een laagdrempelig, ontspannend event. Eens de datum geprikt, kon er dus van start gegaan worden. Wat ik toen nog niet wist was dat onze eigen Philippe Muller heel wat ervaring heeft opgedaan met het organiseren van quizzen op school via de oudervereniging. Hij was meteen in zijn eigen stille stijl een mede-voortrekker.

De eerste gezamenlijke vergadering bij me thuis verliep onwaarschijnlijk vlot. Zowel Peter als Philippe stapten binnen met een soort van draaiboek en lijst van benodigdheden. Ik had de drank nog niet uitgeschonken, of beide heren hadden hun lijstjes al samengekoppeld. Iedereen op hetzelfde spoor, dus konden we het na 20 minuten al over koetjes en kalfjes hebben. Gelukkig was er nog gene presentator of ik had verdorie niks te doen!

Met Philippe Muller aan het roer voor de praktische organisatie hoefde ik me daarover alvast geen zorgen te maken. Met Peter had ik nog een 2-tal met rode wijn overgoten vergaderingen, waarin we de quizvragen overliepen. U hoeft mijn input zeker niet te overschatten, minstens 80-90% van de quiz komt van Peter’s hand…

Zoals bij vele activiteiten binnen onze club kwamen de inschrijvingen wat traag op gang, maar op de avond zelf speelden we uiteindelijk toch voor een afgeladen “The Paddocks”…  21 tafels op 21 gevuld, met dank aan de familie Gordon die ikzelf als deelnemers verdorie nog was vergeten aan te melden.
Wat betreft de locatie, achteraf kreeg ik vele complimenten over de gezellig ingerichte “Paddocks”.

Hiervoor dank aan Jan. De avond en namiddag van de quiz konden we rekenen op vele helpende handen van clubleden, waarvoor eveneens dank. Ik ga niet iedereen bij naam vermelden, met het risico ongewild iemand te vergeten. U heeft ze ongetwijfeld bezig gezien: de verbeteraars, het barteam, de koffie- en champagneverdelers en onze jeugdige ophaaldienst/drankslijters. Zelfs onze voorzitter was bereid gevonden zijn wijsvinger lam te duwen om de 2e computer te bedienen… Iedereen oprecht bedankt. Ook mag ik onze clubleden, die de mooie prijzentafel hebben aangevuld, niet vergeten. De  overige clubleden waren ondertussen actief om hun genodigden te ontvangen en samen met hen hun hersenen te breken over enkele pittige vragen… en de afwezigen, zij hadden zoals steeds ongelijk.

Was het een succes? Als ik de feed-back mag geloven zeker… Wie er de mooie foto-reeks van Jeffry op onze website op nakijkt ziet alleen maar ontspannen, lachende gezichten. Daar was het uiteraard in de eerste plaats om te doen. Uiteindelijk is de financiële benefit van de quiz eveneens ruimer uitgevallen dan verwacht, met andere woorden: er werd stevig gedronken… Vele deelnemende ploegen kondigden reeds aan er bij een volgende editie weer bij te zijn en sommigen vermoedelijk talrijker, dus qua mondelinge reclame zit het vermoedelijk wel snor. Ikzelf kijk alvast met een tevreden gevoel terug, hoop dat u er net zo hard van genoten heeft en sta met mijn mede-organisatoren graag klaar om een eventuele 2e editie op poten te zetten.

Uw eigenste Erik Van Looy, Ben Crabbé of nog Ron Brandsteder

Filip VG