Rotary

RotaryMoE_Black
Rotary is een wereldwijde organisatie van vertegenwoordigers uit de zakenwereld en uit de vrije beroepen die humanitair dienstbetoon biedt,  hoogstaande ethische normen in het zakelijk en professioneel leven  aanmoedigt en werkt aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld.

 

Er zijn ongeveer 1,2 miljoen Rotariërs die behoren tot meer dan 32.700 Rotaryclubs in 169 landen.

Het ledenbestand van een Rotaryclub is een dwarsdoorsnede van de in een bepaalde gemeenschap aanwezige zakenlieden en mensen uit de vrije beroepen. Overal in de wereld komen de Rotaryclubs wekelijks bijeen. Ze zijn niet  politiek, godsdienstig, cultureel, ras- of standgebonden.De voornaamste doelstelling van een Rotaryclub is dienstbetoon, binnen de eigen gemeenschap, op de werkvloer, op nationaal en internationaal vlak. Rotariërs werken projecten uit in verband met de dienst aan de gemeenschap, die zich richten op de meest kritieke problemen van dit     moment, zoals de gezondheid van de kinderen, armoede, honger, milieuzorg, analfabetisme en geweld.
Zij steunen ook programma’s ten behoeve van de jeugd, educatieve  mogelijkheden en internationale uitwisselingen voor studenten, leraren en andere professionals en promoten beroeps- en carrièremogelijkheden.

Het permanente Rotarymotto is “SERVICE ABOVE SELF”

ROTARY ANTWERPEN VOORKEMPEN

Print Friendly, PDF & Email