Verslag voorjaarsrally 2015

4de Voorjaarsrally Rotary club Antwerpen-Voorkempen 26 april 2015

Die zondagmorgen om 8u30 kwamen Rita met een auto vol taarten, koffiekoeken en sandwiches en ondergetekende met een auto vol champagne de parking van Ter vennen opgereden. Louis, Els, Erna en Philippe stonden ons reeds op te wachten, de ploeg werd even later nog versterkt met Roger en Josiane. Een deel verdween in de keuken om 250 sandwiches te voorzien van boter en beleg, een ander deel begon de ontvangst der deelnemers voor te bereiden.

9u30, ondanks de sombere weersvooruitzichten scheen de zon wat maakte dat 80 bestuurders en hun respectievelijke copiloten druppelsgewijs maar blijgezind hun opwachting maakten bij Philippe aan de inschrijvingstafel die hen het roadbook en de rallyplaat overhandigde en een starttijd toekende.

Onze parkeerwachters Roger en Wilfried, uitgerust met Walkie Talkies lieten de wagens, waaronder enkele unieke exemplaren, mooi opgelijnd parkeren op het grasveld voor het restaurant. Dat resulteerde in een mooi plaatje voor het archief van onze Rotaryclub.

Ondertussen genoten de deelnemers van de door Bakker Michel Dellafaille aangeboden lekkere sandwiches en koffiekoeken met bijpassende lekkere vers geschonken koffie van Gourmet store Corbello.

Vanaf 11u00, de zon scheen nog steeds, liet onze startmeester Roger de wagens vertrekken met een interval van één minuut voor een mooie tocht door onze Antwerpse Kempen.

Aan het clublokaal van de vissersclub aan het Campinastrand in Dessel, hadden Louis en Els Leysen een controlepost opgezet. Na het aftekenen van het wedstrijdblad boden zij de deelnemers een lekker glas champagne en dito Hoogstraatse aardbeien aan, dit tot verrassing van menig deelnemer.

Moeten we dit aanzien als protest van de weergoden? Immers de wolken werden dreigender en daar waren de eerste regendruppels. Zelfs de meest fervente cabriorijder legde nu voor de verdere tocht het dak dicht.

De geplande tussenstop bij drukkerij Proost in Turnhout kon gelukkig plaatsvinden in de ontvangsthal aldaar zodat de deelnemers ‘droog’ konden genieten van de aangeboden lekkere taarten en koffie.

De laatste 40 km met mooie passages langs de Lilse Bergen, en door de Visbeekvallei in Blommerschot maakte dat de eerste deelnemers om 16u00 en de laatste om 17u30 terug arriveerden in Ter Vennen.

Na een uitgebreid champagne aperitief en aansluitende lekkere BBQ was het tijd voor het bekend maken van de winnaar van de wedstrijdvragen. Er waren 5 equipes die alle 11 vragen juist hadden beantwoord wat maakte dat onze Voorzitter Gregory op de weegschaal moest gaan staan om met zijn gewicht van 72,2 kg de schiftingsvraag te bepalen. Katrien van Den Hende was met 70,5 kg het dichtstbij en mocht huiswaarts keren met de mooie horloge set geschonken door sponsor Juwelier Ruys.

16660100614_c404673577_z

Ondanks de natte namiddag zagen we niets dan tevreden gezichten en ook als organiserende club kunnen wij zeer tevreden zijn met de mooie opbrengst van 8500 euro ten bate van TEJO.

Wij danken dan ook de talrijke deelnemers en de gulle sponsors die dit mooie resultaat mogelijk maakten.
Volgende afspraak in 2016 voor onze 5de Voorjaarsrally.

Marc De Meyer

Foto’s Deel1, Deel2, Deel3, Deel4, Deel5