Voorstelling van onze club

27.1.2018

Rotary Club Antwerpen Voorkempen telt 42 leden en werd opgericht in 1989 als een club binnen de Rotary International organisatie.

Rotary International telt 1.220.185 leden in 35.727 clubs wereldwijd. In België zijn 10.582 Rotarians actief lid.

Onze club verenigt mensen uit het zakenleven, vrije beroepen, bestuur en administratie die ethische waarden in hun professionele bezigheden heel hoog in het vaandel dragen.

Van elke beroepscategorie is er in principe maar één vertegenwoordiger omdat het juist de bedoeling is om van de andere ervaringswerelden te leren.

De club biedt humanitair dienstbetoon en werkt aan een betere wereld door tal van acties ten bate van goede doelen.

In openheid en vriendschap vergaderen wij elke week, waarbij zeer frequent een externe spreker wordt uitgenodigd om een thema te bespreken.

Met diverse acties worden fondsen ingezameld: een autorally, een quiz, een golftornooi, een benefietconcert , een fietstocht, een Sint Niklaasfeest enz.

In mei 2016 werden 1000 km gefietst door 9 leden van de club naar Berlijn.

De  opbrengst van deze evenementen worden integraal geschonken aan de goede doelen, waarbij deze club de focus legt bij jongeren en mensen met een beperking.

Zo werd in de afgelopen twee jaar ruim € 40 000 geschonken aan de goede doelen.

Daarbij waren :

Lokale projecten:

• De Parcivalschool in de Lamorinièrestraat te Antwerpen, de enige Steinerschool in België voor kinderen met een beperking.
  • Therapeuten voor Jongeren, TEJO genoemd, in Antwerpen : een laagdrempelige hulp voor jongeren met sociaal/psychologische moeilijkheden.
  • Het pedagogisch centrum voor jongeren Clara Fey in St. Job.
  • Sportpret dat sportmogelijkheden aanbiedt aan kansarme jongeren tijdens de vakantiemaanden
  • Open Poortje: centrum noodopvang kind en gezin te Schilde
  • Kamiano die maaltijden voorzien voor daklozen.
  • Imani die scholen bouwt in Kenia

Internationale projecten:

• End Polio now
  • Mercy Ships

De slogan van de club hebben we overgenomen van Rotary International.

We willen een verschil maken in het leven van mensen die om allerlei redenen met belangrijke problemen te kampen hebben.

Daarnaast werken we samen met andere Rotary clubs om de verstandhouding en de vrede te bevorderen door jongeren de kans te geven om internationaal ervaringen op te doen met uitwisselingsprogramma’s allerhande.